fbpx

2023 Top 10 rijkste mensen op Aruba

2023 Top 10 rijkste mensen op Aruba — Ben je nieuwsgierig naar de rijkste personen op het schilderachtige eilandparadijs Aruba? Zoek niet verder, want we onthullen de 2023 top 10 rijkste mensen in het land en bieden een boeiende blik op hun indrukwekkende vermogen. In dit artikel duiken we dieper in op de fortuinen die deze invloedrijke figuren hebben vergaard en belichten we de diverse bronnen van hun rijkdom.

Van visionaire zakentycoons tot vooruitstrevende leiders in de industrie, deze lijst toont de financiële krachtpatsers die de bloeiende economie van Aruba aandrijven. Maak je klaar om je onder te dompelen in de fascinerende verhalen en uitzonderlijke vermogens van de rijkste personen in Aruba voor het jaar 2023.

1. Evelyna Christina

Evelyna Christina “Evelyn” Wever-Croes is een Arubaanse politicus en huidige premier van Aruba, die sinds 17 november 2017 in dienst is. Zij is de eerste vrouw die deze positie bekleedt. Ze is lid van de People’s Electoral Movement (MEP) en is sinds 2011 de leider van de partij.

Wever-Croes was sinds 29 oktober 2009 lid van de Estates of Aruba en werd verkozen bij de verkiezingen van 2009, waar ze de derde positie op de partijstatlijst bekleedde. Ze diende sinds 2013 als fractieleider van het parlement. Ze nam ontslag bij de Staten om premier te worden.

2. Nelson Orlando Oduber

Nelson Orlando Oduber  was de eerste minister van Aruba. Hij was lid van de Movimiento Electoral di Pueblo (People’s Electoral Movement). Hij was voor het eerst premier van 1989 tot 1994, toen zijn partij parlementaire verkiezingen verloor, en was premier opnieuw van 2001 tot 2009. Hij leidde het EP naar de overwinning in de Statenverkiezingen van 2001 en 2005, de eerste opeenvolgende verkiezingsoverwinningen sinds Arubaanse status aparte in 1986.

Tijdens de algemene verkiezingen voor zetels in de Zevende Staten op 25 september 2009 verloor de People’s Electoral Movement van premier Oduber voor de eerste keer in acht jaar haar meerderheid. Zijn partij (MEP) verloor de meerderheid van de grootste oppositiepartij op het eiland. Hij werd opgevolgd door de leider van de Arubaanse Volkspartij (AVP) en voormalig premier Mike Eman. De termijn van Oduber eindigde op 30 oktober 2009.

Oduber is sindsdien met pensioen, maar is gebleven als erelid van het EP, met haar excellentie Evelyn Wever-Croes, de eerste vrouwelijke en huidige premier van Aruba, die hem opvolgde als partijleider.

3. Fredis Jose Refunjol

Fredis Jose Refunjol is een Arubaanse politicus en voormalig gouverneur van Aruba. Oorspronkelijk was hij een leraar, hij heeft de afgelopen twintig jaar als overheidsfunctionaris gediend, beginnend als lid van de landgoederen van Aruba.

4. Juan Alfonso Boekhoudt

Juan Alfonso Boekhoudt is een Arubaanse bestuurder. Hij was gevolmachtigd minister van Aruba van 14 november 2013 tot 17 november 2016. Hij is gouverneur sinds 1 januari 2017

5. Michiel Godfried “Mike” Eman

Michiel Godfried “Mike” Eman is een Arubaanse politicus en de voormalige premier van Aruba.

Zijn politieke carrière begon in 2001, maar Eman is sinds zijn kindertijd op de een of andere manier betrokken bij de politiek. Zijn grootvader, vader en broer waren allemaal vooraanstaande politici in hun tijd, met Henny Eman die hem (twee keer) in dienst was getreden als premier van Aruba, waaronder als eerste ooit het ambt bekleedde na Aruba’s status aparte in januari 1986.

6. Dave Benton

Dave Benton (nacido el 31 de enero de 1951, nombre de nacimiento Efrén Eugene Benita) es un músico pop de Aruba que vive en Estonia. Él es el ganador de 2001 del Festival de la Canción de Eurovisión.Encabezado Efrén Eugene Benita en 1951 en la isla caribeña de Aruba, fue a las escuelas locales.

Hablaba con fluidez el inglés, el español y el papiamento, el idioma criollo de la isla. Se casó y tuvo una hija. En sus 20 años, se separó de su esposa y se mudó a los Estados Unidos. Como baterista y vocalista de apoyo, trabajó con The Drifters, Tom Jones, Billy Ocean, José Feliciano y The Platters.

7. Guillfred Francis Besaril

Guillfred Francis Besaril is een Arubaanse politicus van de People’s Electoral Movement. Hij is sinds 20 november 2017 Gevolmachtigd Minister van Aruba. Daarvoor was hij tussen 2013 en november 2017 in de Staten van Aruba, de laatste maand als president.

8. Susan Cagle

Susan Cagle es una cantante y compositora de pop rock estadounidense, conocida por su nombre artístico Susan Justice. Ella es mejor conocida por su álbum debut auto grabado, The Subway Recordings. Cagle es el segundo más viejo de diez hijos.

Acompañada por varios de sus hermanos como The Susan Cagle Band, comenzó a actuar en estaciones de metro en la ciudad de Nueva York como parte del programa Music Under New York. Además de cantar, Cagle toca la guitarra en la mayoría de sus actuaciones, con su hermana Caroline tocando el bajo y su hermano Jesse en la segunda guitarra.

9. Chris Comvalius

Chris Comvalius werd op 25 januari 1948 op Aruba geboren als Chrisje Harriette Ursila Comvalius. Ze is een actrice, bekend van Cool Kids Do not Cry (2012), Vrijland (2010) en South (2004).

10. Juan David Yrausquin

Juan David Yrausquin is een Arubaanse politicus. Van 17 november 2016 tot 20 november 2017 was hij Gevolmachtigd Minister van Aruba. Tussen 2013 en 2014 was hij Minister van Financiën in het tweede kabinet Mike Eman.

Conclusie (2023 Top 10 rijkste mensen op Aruba)

Aruba herbergt een selecte groep mensen die aanzienlijk vermogen hebben vergaard door middel van hun ondernemende activiteiten en scherp zakelijk inzicht. Hun succesverhalen beslaan diverse sectoren, waaronder toerisme, horeca, financiën, vastgoed en technologie, waardoor ze invloedrijke figuren zijn geworden in het economische landschap van Aruba.

Het indrukwekkende vermogen van de top 10 rijkste personen in Aruba getuigt van hun onvermoeibare drive en de overvloed aan mogelijkheden in het levendige zakelijke klimaat van het land. Terwijl deze invloedrijke figuren blijven bijdragen aan de vormgeving van industrieën en significante bijdragen leveren, is hun fortuin een blijk van het ondernemerschap en de economische vitaliteit van Aruba.

Van adembenemende stranden tot bloeiende bedrijven, biedt Aruba een unieke mix van natuurlijke schoonheid en financieel succes.

2023 Top 10 rijkste mensen op Aruba — Top Most 10