fbpx

2022 Top 10 rijkste mensen op Curaçao

Heb je je ooit afgevraagd wie de rijkste mensen van Curaçao in 2022 zijn? Top Most 10 schetst in dit artikel de top 10 van rijkste mensen van Curaçao in 2022. We duiken diep in de zakken van vooraanstaande zakenlieden en politici om hun rijkdom en waarde te onthullen. Om sommige redenen kan hun nettowaarde niet worden weergegeven. Elke correctie is van harte welkom.

Hier zijn de 2022 Top 10 rijkste mensen op Curaçao

10. Miro Amparo dos Santos

Miro Amparo dos Santos is een Curaçaos zakenman en politicus. Amparo dos Santos is de broer van oud-minister van Financiën George Jamaloodin en van loterijbaas Robbie dos Santos.

In 2016 richtte hij de politieke partij Kòrsou di Nos Tur op. Bij de Statenverkiezingen van 2016 en die van 2017werd hij gekozen tot lid van de Staten van Curaçao. Daarvoor was hij zakenman.

 

9. Daniel Hodge

Daniel Hodge is een Curaçaose politicus die de derde premier van Curaçao was. Hij werd op 31 december 2012 beëdigd door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, ter vervanging van Stanley Betrian, die in de laatste maanden van 2012 een interimregering leidde.

Op 27 maart 2013 diende Hodge het ontslag van zijn kabinet in en ging in een demissionaire hoedanigheid door tot een nieuw kabinet werd gevormd op 7 juni 2013. Hodge was de directeur van de Postspaarbank Curaçao.

Hodge werd op 25 juni 2013 verkozen tot de nieuwe leider van de Partido Antia Restruktura (PAR), ter vervanging van Emily de Jongh-Elhage die eind 2012 aftrad.

 

8. Nelson Navarro

Nelson Navarro is een Curaçaose jurist en politicus. Hij was van december 2012 tot december 2016 minister van Justitie van Curaçao.

In juni 2016 werd onthuld dat Navarro op 8 februari 2015 koffie met rattengif had gedronken tijdens zijn verblijf in het overheidsgebouw Fort Amsterdam. De hoeveelheid vergif was niet genoeg om dodelijk te zijn. Eerdere berichten meldden dat Navarro tijdens een carnavalsoptocht vermoord zou worden door Venezolaanse huurmoordenaars. Navarro was gewaarschuwd en woonde de parade niet bij.

Navarro werd vervangen door Ornelio Martina in het Hensley Koeiman-kabinet dat op 23 december 2016 werd geïnstalleerd.

 

7. Abdul Nasser El Hakim

Abdul Nasser El Hakim is een in Libanon geboren Curaçaose zakenman en politicus. Hij was de eerste minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao na de ontbinding van de Nederlandse Antillen in 2010.

Hij was een van de stichtende leden van de politieke partij MFK.

 

6. Stanley Betrian

Stanley Mario Betrian is een Curaçaose politicus die in een interim-hoedanigheid de tweede premier van Curaçao was.

Hij werd op 29 september beëdigd door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede. Hij leidde de regering tot een kabinet werd gevormd, na de verkiezingen van 19 oktober 2012

 

5. Bernard Denzil Whiteman

Bernard “Ben” Denzil Whiteman is een Curaçaose politicus. Hij was premier van Curaçao van september 2015 tot december 2016.

Hij volgde Ivar Asjes op nadat Asjes ontslag nam nadat hij het vertrouwen in zijn eigen partij verloor. Whiteman werd op 1 september 2015 beëdigd als premier.

Hij was ook de minister van Volksgezondheid, Milieu en Natuur sinds 31 december 2012 in het Asjes-kabinet en de Hodge-Cabinet voordat hij de functie op zich nam, en behield de functie na zijn premier te zijn geworden.

 

4. Lucille Andrea George-Wout

Lucille Andrea George-Wout is een Curaçaose politicus die sinds 4 november 2013 gouverneur van Curaçao is. Ze diende eerder op de Eilandsraad van Curaçao als plaatsvervanger, was voorzitter van de Staten van de Nederlandse Antillen en was minister van Werk en Sociaal Zaken van de Nederlandse Antillen.

Op 1 november 2013 heeft Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Nederland, George Wout genomineerd in de Raad van Ministers van het Koninkrijk der Nederlanden, met haar aanstelling ingeleid op 4 november 2013.

Ze werd op dezelfde dag beëdigd door koning Willem-Alexander van Nederland en werd de tweede gouverneur van Curaçao. George-Wout moest het kantoor formeel aanvaarden in een plechtige zitting van de landgoederen van Curaçao.

Door toe te treden tot de functie van gouverneur van Curaçao verving George-Wout Frits Goedgedrag, die in november 2012 het kantoor verliet wegens gezondheidsproblemen. Zijn functies waren tijdelijk uitgevoerd door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vred

 

3. Eugene Rhuggenaath

Eugene Rhuggenaath is een Curaçaose politicus en een partijleider van de Partido Alternativa Real (PAR). Hij was in 2016 minister van Economische Ontwikkeling in het kabinet-Koeiman.

2022 Top 10 rijkste mensen op Curaçao en hun nettowaarde

Hij was lid van de Eilandsraad van Curaçao tussen 2003 en december 2009 en van de landgoederen van Curaçao sinds mei 2017.

Tijdens de algemene verkiezingen van 2017 op Curaçao heeft zijn partij de meeste stemmen gekregen. Rhuggenaath kreeg de opdracht om een nieuwe coalitieregering te vormen door gouverneur Lucille George-Wout met zijn partij, Partido MAN en Partido Inovashon Nashonal.

Rhuggenaath werd op 29 mei 2017 beëdigd als premier.

Op 29 september 2017 hield Rhuggenaath een toespraak waarin hij opriep tot meer acceptatie op de Curaçao Gay Pride, activisten noemden de toespraak “historisch”

 

2. Ivar Onno Odwin Asjes

Ivar Onno Odwin Asjes is een Curaçaose politicus en de leider van Partido pro Kòrsou, en een voormalig leider van het Pueblo Soberano-feest.

Hij diende als premier van 7 juni 2013 tot 31 augustus 2015. Hij trad af nadat hij het vertrouwen van zijn partij verloor.

Asjes was lid van de Staten van Curaçao (2010-2013) en haar voorganger binnen de Nederlandse Antillen, de Eilandsraad van Curaçao.