fbpx

Openbaar nieuws: Top 8 multi-miljonair politici uit Aruba en hun nettowaarde in november 2018

Top 8 rijkste mensen van Aruba wordt beschreven in dit artikel, rekening houdend met hun nettowaarde in 2018. Vanwege enkele redenen publiceert Topmost10 niet hun nettowaarde en de lijst volgt geen enkele vorm van bestelling.

Aruba is een eiland en een kiezersland van het Koninkrijk der Nederlanden in de zuidelijke Caribische Zee, gelegen op ongeveer 1.600 kilometer (990 mijl) ten westen van het grootste deel van de Kleine Antillen en 29 kilometer (18 mijl) ten noorden van de kust van Venezuela. Het meet 32 kilometer (20 mijl) lang van het noordwestelijke tot het zuidoostelijke uiteinde en 10 kilometer (6 mijl) breed op het breedste punt. Samen met Bonaire en Curaçao vormt Aruba een groep die de ABC-eilanden wordt genoemd. Gezamenlijk worden Aruba en de andere Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied vaak de Nederlandse Antillen genoemd.

Aruba is een van de vier landen die het Koninkrijk der Nederlanden vormen, samen met Nederland, Curaçao en Sint Maarten; de burgers van deze landen zijn allemaal Nederlanders. Aruba heeft geen administratieve onderverdelingen, maar is voor volkstellingen verdeeld in acht regio’s. De hoofdstad is Oranjestad

Rijkste mensen op Aruba 2018

8.Olindo Koolman

Olindo Koolman (1942) was de tweede gouverneur van Aruba en diende twee mandaten van zes jaar als gouverneur van 12 maart 1992 tot 11 mei 2004.

 

7. Frido Croes

Francisco Walfrido “Frido” Croes is een Arubaanse politicus en voormalig onderwijzeres die van 2005 tot 2009 het ambt van gevolmachtigd minister van Aruba bekleedde.

Croes is geboren op Aruba, een van de Caribische eilanden van de Kleine Antillen en een land van het Koninkrijk der Nederlanden.

Na het behalen van zijn havo-diploma (diploma van het secundair schoolverlater), begon Croes te studeren om leraar te worden aan de Arubaanse Pedagogische Academie. Na zijn afstuderen werkte hij een tiental jaar als leraar aan de Colegio San Jose van Santa Cruz. Gedurende de laatste vier jaar van deze tijd bekleedde hij ook de functie van schooldirecteur. Tussen 1994 en 2001 was hij werkzaam als Public Liaison Official of Education door het Department of Education.

In 2001 werd hij verkozen tot president van de landgoederen. In 2004 vroeg Croes om het portfolio van Onderwijs en Administratieve Zaken over te nemen van Fredis Refunjol, na diens benoeming tot gouverneur van Aruba. Bij de vorming van het kabinet van de vierde Oduberregering op 8 november 2005, werd Frido Croes benoemd tot Gevolmachtigde Minister van Aruba in Nederland.

Prev1 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse