fbpx

Afsløring af rigdommen: 2023 rigeste mennesker på Færøerne

7. Kaj Leo Holm Johannesen

Kaj Leo Holm Johannesen er en færøsk politiker. Han var statsminister på Færøerne og repræsenterede Færøernes Unionistparti (Sambandsflokkurin). Han tiltrådte, efterfulgte Jóannes Eidesgaard den 26. september 2008 og forlod embedet den 15. september 2015, efter hans parti og koalition med Fólkaflokkurin og Miðflokkurin tabte folketingsvalget den 1. september 2015.

Johannesen er også tidligere international fodboldspiller; han var målmand for Færøernes fodboldlandshold.

Ved det færøske parlamentsvalg, afholdt den 29. oktober 2011, fik Kaj Leo Johannesen 1979 personlige stemmer. Det er det største antal personlige stemmer, der nogensinde er givet til en færøsk parlamentskandidat.

Denne rekord havde han indtil folketingsvalget 2015, hvor Aksel V. Johannesen fik 2405 personlige stemmer. Ved samme valg fik Kaj Leo Johannesen 603 personlige stemmer.

6. Jørgen Niclasen

Jørgen Niclasen er en færøsk politiker. Han har været leder af Færøernes Folkeparti (Fólkaflokkurin) siden 2007.

Den 2. oktober 2008 blev han officielt udnævnt til Kaj Leo Johannesens vicestatsminister, hvilket han var indtil det færøske folketingsvalg, 2011. Han blev genvalgt og blev finansminister i Kaj Leo Johannesen II’s kabinet.

5. Poul Johan Sundberg Michelsen

Poul Johan Sundberg Michelsen (født 22. juli 1944 i Tórshavn) er en færøsk forretningsmand og politiker, leder af Fremskridt (Framsókn), som han og andre etablerede i 2011. Tidligere var han medlem af Folkepartiet (Fólkaflokkurin).

Michelsen voksede op i Tórshavn og var aktiv i sport. Han kom i lære som kommerciel praktikant i Balslev-virksomheden, som i dag hedder Bygma-Balslev. Senere købte Kartni Winther og Torbjørn Sørensen engroshandelen af Balslev og døbte den Kartni Winther.

Den blev drevet af Kartni Winther, Torbjørn Sørensen og Poul Michelsen, indtil Michelsen startede sin egen helsalgsvirksomhed i 1974. Michelsen har været finsk generalkonsul på Færøerne siden 2001. I januar 2015 blev han udnævnt til kommandør af Løveordenen af Finland.

4. Páll á Reynatúgvu

Páll á Reynatúgvu er en færøsk politiker og tidligere fodboldspiller, der i øjeblikket fungerer som formand for det færøske parlament. Han blev første gang valgt i 1998, og igen i 2002, da han tiltrådte posten som sundheds- og socialminister. Efter at være blevet genvalgt i 2004 blev han medlem af “Fíggjarnevndin” (Løgtingets økonomiudvalg).

Ved parlamentsvalget i 2008 blev á Reynatúgvu ikke genvalgt, men sad i parlamentet, da Anita á Fríðriksmørk tog barsel, og da hans parti var en del af Landsstýri, var han den næste på listen til at få en plads i parlamentet. Før Páll á Reynatúgvu blev valgt til Løgtinget i 2011, var han formand for SEV, der forsyner Færøerne med elektricitet.

Han måtte sige dette job op, fordi den færøske lov ikke tillader en person at være medlem af Løgtinget og samtidig være medlem af en statsejet institution eller virksomhed.

2 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse