fbpx

Top 5 rijkste zakelijke ondernemers in Suriname

Rijkste Ondernemer in Suriname—Heb je je ooit afgevraagd wie de 2023 rijkste Ondernemer in Suriname zijn? Leun achterover en ontspan terwijl de Top 10 de topondernemers van 2023 in Suriname en hun nettowaarde schetst. De rijkste mensen in Suriname werden onthuld door diep in de zak en financiën van de mensen van Guyana te duiken om ze te rangschikken op basis van hun vermogenssaldo.

Top 5 Rijkste Ondernemers in Suriname

Jack Fernandes

De Fernandes Group is een Surinaamse houdstermaatschappij. De holding is actief in de houtindustrie, frisdranken, bakkerijproducten en zeep. Ook in Nederland worden de frisdranken gebotteld.

Fernandes is in 1939 opgericht door de Surinaams-Joodse Isaak Fernandes en zijn zoon Jule Fernandes. Oorspronkelijk had het bedrijf alleen aandelen in de houtindustrie en de productie van zeep. Door de exploitatie van Isaak Fernandes kon het bedrijf uitbreiden naar een bakkerij.

De groei nam sterk toe toen de Fernandes Group erin slaagde om in de jaren dertig exclusief voor Suriname de flesrechten van Coca-Cola te verwerven. Onder leiding van Jule Fernandes, de zoon van Isaak, werden de activiteiten van het bedrijf verder uitgebouwd. Dankzij hem groeide Fernandes uit tot een merk in Suriname, dat veel verschillende producten maakt.

Na het overlijden van Jule Fernandes namen Rene en Jack Fernandes het bedrijf in 1988 over. Onder hun leiding werd Fernandes een van de leidende houdstermaatschappijen in Suriname.

Tegenwoordig zijn er in Fernandes verschillende Fernandes-frisdranken in Suriname. Fernandes heeft momenteel negen smaken frisdrank op de markt:

Kersen Boeket

Groene Pons

Super Ananas

Rode druif

Roze meloen

Sprankelende Coco

Paarse sensatie

Crème Gember

Guaraná

Mevr. H. Tj Sardjoe

Mevr. H. Tj Sardjoe is de oprichter/voorzitter van Rudisa Internatinal N.V. Rudisa’s ondernemingen kunnen worden beschouwd als een van de meest succesvolle, stabiele en innovatieve organisaties in de CARICOM. En als het om consumptiegoederen gaat, kan Rudisa deze op een overzichtelijke en kostenbewuste manier leveren.

Kuldip Singh

Kuldipsingh is de toonaangevende leverancier van hoogwaardige bouwmaterialen en bouwgerelateerde diensten in Suriname. Van kettingzaag tot beton, dakpannen tot sierbestrating, constructiebalken en glazen gevelbekleding: zowel de professionele bouwer als de “doe-het-zelver” vindt er alles voor kwaliteitsbouw.

Imro Manglie

Manglie N.V. werd in 1951 opgericht door de zeer gerespecteerde dhr. Manglie. We produceren al meer dan 60 jaar rijst. Het bedrijf telt meer dan 120 medewerkers, waardoor we dag en nacht kunnen werken aan het aanbieden van consistente en betrouwbare producten. Ons doel is om de gezondste en voedzaamste rijst op onze markt te brengen.

Diego Biseswar

Diego Marvin Biseswar is een professionele voetballer die speelt als linksbuiten voor de Griekse Super League-club PAOK. Geboren in Nederland, vertegenwoordigt hij het Surinaamse nationale team.

Diego Biseswar verdient £ 23.000 per week, £ 1.196.000 per jaar door voor PAOK te spelen als aanvallende middenvelder en vleugelspeler.

Top 5 rijkste zakelijke ondernemers in Suriname